torsdag 14 april 2011

Hoppsan det är vår...

Oj - helt plötsligt är det 20 grader i solen på baksidan där mina möbler fortfarande är "vinterbommade" under den fula gröna presseningen!
Satte mig en stund på altankanten som var varm och skön -fick ta av fleesjackan och vips kom en citronfjäril flygande bara så där!
DET är ett vårtecken säkrare än blå och vitsippor i backen tycker jag!
Jag ligger lite efter i almanackan men idag fick jag i vart fall hjälp av sonen att byta till sommardäcken - vad smidigt det är när ett proffs byter de tunga otympliga sakerna åt mig!
Några års arbete på gummiverkstaden sitter kvar i snabb och smidighet såg jag -Tack snälla Joakim!

Åh vad det är mycket som rör sig i min skalle just nu - det är för mycket och för rörigt -PUH!
Nu har jag varit vaken i 10 timmar, vaknade kl 03:17 i natt och har inte sovit sedan dess - grubbel grubbel...
Mycket som är snurrigt handlar inte om mig själv utan i familjen och det är nog så jobbigt ,jag känner mig hjälplös i hur jag ska kunna hantera vissa saker, bla runt sonen som jag älskar så högt men som trasslar till det så av olika orsaker.
som tur är vet jag innom mig vart vi har varann jag och mina barn - starka band i vått och torrt men missbruk är inte lätt att ha som en oönskad familjemedlem eller snarare hyresgäst - jag håller på och fattar beslut om vräkning av den hyresgästen framöver Hårda bud men ofrånkomliga!

Oj vad jag blev förvånad i natt när jag läste ett mail i min inkorg!
Min exman (tack och lov) som sökte upp mig i januari och kom hit och vi hade en "prata ut" middag som jag skrivit om förut fick barn där någonstans i den vevan han tog kontakt med mig - en dotter!
Skulle inte förvåna mig om bebisen kommit samma natt eller dagen innan han smsade mig för första gången på 1½ år
Vi har haft kontakt sedan i januari och pratat en hel hel del men oj vad han har ljugit för både mig och sin fru - jösses hur man kan ljuga så grovt som han gjort!Skönt är att jag inte blir så förtvivlat ledsen när frugan mailade mig och alla hans lögner kom fram, men jag känner ändå en sorg för någonstans bakom alkoholmissbruket sexmissbruket och mytomansjukdomen finns en man som ändå "gav" mig så oerhört mycket gott under vår tid tillsammans INNAN det spårade ur -för efter det blev det ett helvete MEN jag är nu hel igen och efter vår prata ut middags så kunde jag lägga bort det sista grubblerierna jag hade och nu är det ju min lycka att det inte är JAG som är gift med honom och han är ute med en drös andra kvinnor!
Livet är inte alltid så lätt men betydligt lättare att leva utan en man som gör så emot sin fru!
Tack gode gud för att vi bara har hunden ihop - som blivit min eftersom hon bott hos bara mig sedan -08 Astrid älskar jag över allt annat
Eller gör jag det?
Joooo självklart gör jag det men just nu är hon ganska omöjlig- hon äter allt hon kommer över som värsta valpen -det spelar ingen roll hur mycket jag rastar henne och försöker aktivera hennes smarta smarta hjärna!
Jag hade en påse med godis som jag innan jag somnade la ner inuti min låda vid sängbordet men lådan stod på "glänt" med en liten liten glipa -vem får in tassen där och hittar en god seg colaflaska och en godispeng att tugga på -suuuuuuck för smarta vovvar med godisbegär!
Hon passade på när jag tassade till toaletten och sittandes där hörde jag hur det började prassla i mitt sovrum - bekant prassel (inte som min exmans prassel) från min godispåse i lådan... Astrid Astrid - vissa dagar käns det som Bagarmossens djursjukhus med sitt val mellan liv och död ligger närmare än du tror !!! OBS -SKÄMT...avgudar min vovve och bävar för den dagen det är dags att skiljas från henne och hennes busfasoner och varma päls och mjuka nos!
Sen är det sanden - jösses vad många sandkorn det kan rymmas i en päls även fast man duschar henne efter promenaden - sand i sängen sand på överkastet sand på golvet, i soffan ÖVERALLT!
Tur att jag köpte ny damsugare i höstas och inte konstigt att den gamla kroknade så flitigt använd som den blev i ett hem med 3 kissar och en vovve och inte att förglöma mig med mina hårstrån som släpper taget om mitt huvud då och då!

Appropå gå sönder - helt plötsligt gav min DVD spelare upp - jag som hade hyrt en film, så som i himmelen och tänkt mysa ner i soffan med ovan nämnda godispåse förra fredagen - men näe den vägrade - ingen film i dvd stod det men den snackade gojja - jag hade satt i filmen jag lovar!
Eller hur var det nu - hade jag verkligen det eller ;-)
Nu har dotterns pappa varit här och dödförklarat DVD spelaren i vart fall så en ny måste inhandlas som tur är, så krossar det inte min ekonomi men värre är att både disk och tvättmaskinen lutar åt att krascha snart oxå -det blir lite dyrare historia och det är betydligt lättare att klara sig utan en dvd spelare än en tvättmaskin - vi har ingen tvättstuga i vår bostadsrättsförening heller...
Min dator skärm är av stenålderskvalitee och måste även den bytas ut och så skulle jag vilja göra om lite hemma , måla om hall och vardagsrum med lite mer göra om saker men det känns som om det får vänta men vem vet -jag har just gått med i postkodlotteriet -kanske blir det en grannyra i Trivsamma Tyresö till veckan :-)