torsdag 20 maj 2010

Mitten av maj-redan

Oj här händer det grejer både i almanackan, naturen och mitt liv!
Har gått och blivit anställd på äldre dagar :-)
Fick ett erbjudande som jag inte kunde/ville tacka nej till, fick välja ut vilket schema jag ville ha av en 80% rad och då valde jag så att det ska funka med hnden , kurser och med min skada att jag ska fixa passen - tog exempelvis bort ett 9-21 pass
Min anställning skulle först börja i maj men nu har vi skjutit på det till 1 juni men jag går på den raden redan så det känns som mitt "jobb"
Det är faktiskt riktigt roligt att ha arbetskamrater som är snälla roliga trevliga och jobbar för samma sak -schysst tillvaro för de unga vuxna utveckling störda personer som bor där.Mer info kommer framöver! Stormtrivs redan - kände redan första tiden som timanställd i mars att jag skulle kunna tänka mig att jobba fast 50% där och nu blev det 61% :-)

Jösses vad fort tiden har gått, tyckte inte att det var så länge sedan jag hade en mega hög , hög med snö på baksidan som de korkade inhyrda skämten till taksnöskottare hade ner på min vinbärsbuske på baksidan...
Nu är det enbart resterna av en gräsmatta där och fuktigt som bara den så nu blir det till att så gräsfrön men ärligt - idag funderade jag på vad det skulle kosta och köpa en utrullningsgräsmatta stället för att så gräs, någon som vet?
Har annars rensat lite tistlar, maskrosor och klippt lite grenar!
Pausade lite nu i mitt skrivande och ringde min väninna och konsulterade Roban som är proffs på detta med trädgårdar - hans företag sköter om en hel del av kyrkorna på Söder och det vet vi ju alla hur välvårdade dom är! Tack Robban för tipsen :-)
Hur som helst är det så skönt att vara på med baksida = min oas i tillvaron, vill aldrig vara utan den!

Företagar mässigt går det väldans bra nu, det är så kul-jag brinner för detta med att utbilda ALLA!
Har fått ihop sammarbete med två och kanske/förhoppningsvis tre sammarbetspartner så vi kan ha bra erbjudanden framöver -spännande!

Jag och Pernilla från Addgender har idéer om sammarbete med kurs/utbildningsdag i självskydd och Första Hjälpen för tjejer från 14 år och kvinnor ex gå mor och dotter på samma kurs ca 4 timmar en söndag framöver!
När vi hade bestämt att sammarbeta gick jag själv på bara självskyddsdelen med Pernilla och Jenny och åh så mycket bra saker jag lärde mig på kursen, jag vill ABSOLUT att min dotter ska gå den med en kompis fast Sandra kan ju , undrar varför, Första Hjälpen biten...

Nästa ämne...Män, karlar, killar, pojkar och sonen :
Börjar med sonen som är missbrukare och kriminell: JAG har tagit en annan ställning till honom helt enkelt!
Har ställt upp jämt, jämt och lite till ,vänt ut och in på mig själv och mitt familjeliv men det är slut på det nu!
Så länge Joakim tänker fortsätta behandla sig själv så katastrofalt så vill jag inte ha med honom att göra!
Det började med att jag satt gränser på tider han inte fick komma hem hit efter för att rota i någon låda efter något av hans fix - typ skruvmejsel, batteriladdare kl 4 på natten och så gå igen1!
Han respekterade detta så klart - han är INTE dum, det får ingen tro, han är jätteomtänksam innerst inne mot mig och sina småsyskon!
Missbruket eskalerade så jag tog helt enkelt av honom nyckeln och sa att han får vara här när jag är hemma.Men nu har jag gått ännu längre efter ett "bråk" där han var ord & tonfalls taskig mot mig när jag hade att bra för honom förslag på G.
Då bad jag honom fara och flyga och sa att han behöver inte komma tbx hit förens han är drogfri! Det kändes i morshjärtat och gör ONT ont ont i magen! J ringe en kväll och ville sova här men var påverkad så jag sa NEJ med den motiveringen, PUH, en av de värsta dagarna när det gäller J måste jag erkänna, säga nej du får inte komma hit och sova, gråter nästan bara vid tanlen...
Däremot skärpte han till sig och började föröka lägga av och klarade det i någon/några veckor och sov här 3-4 nätter, var kvar här med mig på dagarna och pratade med mig att han ska lägga av nu, men givetvis kom det ett litet bakslag i förgårkväll märkte jag då vi möttes av en slump i går em. Faaan oxå -men jag var beredd och rasar inte lika fort och djupt som tidigare, faaan vad nedstämd jag blir

På förra hemma matchen för TFF, damer så var det ju TV4 sändning - har hört att jag som sjukvårdare syndes i bild några gänger - står ju bakom Tff,s tränare som slänger vattenflaskan då och då...Jag och mina 4 bårbärare har bästa plaserna att se matchen på för förhoppniongsvis är vi arbetslösa hela matchen -det är ju bra om ingen gör illa sig! :-)
På Lördag är det Stockholms Derby TFF tar emot gästande Hammarby på Tyresövallen kl 14:00
Runt laget är det en stor organisation att allt ska fungera det är ett jättejobb!
En som jag har mycket kontakt med är Mauri som står för säkerheten, han är bra
Förra matchen kunde han inte komma och då var Alex, 20 år där istället.Vi bytte nummer för han råkar vara arbetslös målare och jag vill göra om i hallen och vardagsrummet - det kan inte bli bättre! :-)
MR Tyresö FF, Hans är ju alltd på IP och fixar och donar -han måste lära sig deligera!!!
Nu har jag i alla fall fått på mitt ansvar att gå och sätta upp affischerna inför hemma matcherna och det är superkul samt ger en del bra att ha kontakter!

Sista punkten män: Har träffat en man... som kompis! Vi träffades på lokal på stan och han "var" mest med min kompis (f.d kompis numer då HON sagt upp vår vänskap)
Hur som, han och jag bytte oxå nr rakt framför ögonen på henne så det visste hon!
På natten fick jag sms och på morgonen igen sedan ett till på fm.Jag berättade ju genast det för min kompis och sa att innehället var ex om att gå ut och gå med min hund!
Hon blev skitsur...
Han frågade mig om vi kunde träffas veckan efter vi var ute och då ses på torsdagen med min hund, jag sa ja först men backade undan för min väns skull, hon är kär-förälskad ock klarade tydligen inte av att han och jag skulle ses om vänner och gå på hundpromenad - som vänner!
Jag och mannen började maila där han frågade om vi kunde ha kontakt utan att berätta för min vän så det gorde vi i några dagar sedan kände jag att det var helt fel att göra så bakom hennes rygg så jag försökte ge henne en hint att hon inte ska lita blint på nya bekantskaper, men det gick inte in, hon är så förälskad!
Han är inte det berättade han för mig!
Nu fixade jag inte detta och några andra saker med henne kring hennes barn så jag ville prata och säga som det är att han bett om att träffas -jag backar för att inte såra henne, berättar att vi mailar och smsar och att HAN bett att det ska vara hemligt - vad händer? Hon skickar mail och ber mig radera hennes kontakt samt tfn nr osv och hon är besviken på mig, jag stöttar inte henne i hennes problem med barnen ex och JAG har förstört för henne nu när hon är lycklig med denna man -som ljuger och går bakom hennes rygg! VAD ska jag göra? Hon tror mig inte fast jag mailade hans rader som han skrev till mig och jag mailade det mailet där jag avbokade för att inte såra henne och där ser hon även hans "svar"

Hur som, nu har jag träffat honom 2 gånger och många timmar båda gångerna och det är väldigt mysigt men JAG ska inte ha en sådan gå bakom ryggen man i mitt liv en gång till men som vän skulle vi ha kalasroligt" och jag trivs med honom det 2 gånger vi har träffats men min förra vän har nog just ikväll när han är där slagit armar ben och klor runt honom i en järnring!

Peter och jag vi pular ihop här på tomten och det kul och skönt med P, allt är lätt att göra ihop men kärleken är komlicerad och går inte att bestämma över!
Vi ommer i allafall att ha härlig semester ihop jag och P, det ska bli skönt -man måste ju ta semester nu när man är anställd -läsligt!!!

I morgon mina vänner Då ska tyresöTanterna ut på Galej en sväng!
Birgitta och jag åker in till stan,kälar lite gott dricker något ännu godare och dansar loss lite innan vi som Askungen åker hem tidigt för att vi ska orka med våra olika uppdrag på lördag och dessutom vara spiknyktra då!

Var rädd om dina nära, kära och alla medmänniskor - gå en kurs lär dig vad du ska göra om det som aldrig händer -ändå händer...

Godnatt och kram